RIB BÅT

RIBsafari.no

RIB BÅT

RIBsafari tilbyr turer og opplevelser i RIB båt. En RIB båt er en videreutvikling av gummibåten med glassfiberskrog som gir gode sjøegenskaper og høyere fartspotensial i dårlig vær. Skroget på en RIB båt har dyp V form for å øke båtens ytelse gjennom bølger. Dette sikrer en fartsfylt og luftig, men trygg opplevelse. RIB er engelsk forkortelse for Rigid Inflatable Boat.

Rigid Inflatable Boat betyr “stiv oppblåsbar båt”. En RIB båt har stort sett fordelene til en gummibåt kombinert med fordelene til en konvensjonell båt. Skroget på en RIB båt er formet for å tåle mye sjø. Nettopp derfor brukes denne typen båt blant annet som livbåter, redningbåter, militære stridsbåter, politibåter, og også som fritidsbåter. Tubene i mindre RIB båter beregnet for fritidsmarkedet er ofte laget i PVC, mens yrkesbåter og større RIB båter ofte benytter en dyrere duk laget av Polyurethane/Hypalon. Skrogene er som oftest i glassfiber men kan også bygges med dyrere og lettere materialer som kevlar og carbon.

Fordelene med en RIB er mange:

  • Lav vekt
  • Gode sjøegenskaper
  • God stabilitet
  • Høy sikkerhet
  • Brukervennlig

RIB safari tilbyr tur med RIB båt for å gi deg og dine en opplevelse dere sent vil glemme. Man sitter helt åpent for en rikelig dose frisk sjøluft. For mer informasjon kan du lese om RIB Oslo eller RIB tur, eller kontakt oss for skreddersydd RIB tur eller bestilling av RIB båt. Vi låner ut RIBklær til alle på RIBturen.